Materialen

Bij de meeste aanvragen en projecten wordt er beroep gedaan op PVC (Polyvinylchloride) materiaal. PVC is goed lamineerbaar en is geschikt tegen hoge temperaturen. PVC is één van de beste materialen naar recycleren toe als het in de juiste keten terechtkomt. Echter, bij de verbranding van PVC kunnen er schadelijke gassen vrijkomen en daardoor wordt er tegenwoordig vaker gekozen voor meer ecologische materialen zoals (r)PETG, enviCARD of BIOPVC. Bij high-end projecten met hoge eisen naar levensduur wordt dikwijls gekozen voor een alternatief materiaal zoals PC of Polyxtreme.

PETG is een van de milieuvriendelijke alternatieven die wij aanbieden. PETG, of, Polyethylene Terephthalate Glycol, is uitstekend bedrukbaar, buigbaar en lamineerbaar. Het materiaal bindt goed met verschillende soorten inkt en kleefstoffen en bovendien is PETG 100% recycleerbaar. In tegenstelling tot PVC komen hier praktisch geen schadelijke gassen vrij wanneer het verbrand zou worden. PETG is ook volledig ISO7810 complaint en voldoet aan alle internationale eisen.

Onze BIOPVC kaart is volledig bio afbreekbaar als het in een composterende omgeving terechtkomt. De kaart breekt volledig af in een periode van 9 maanden tot 5 jaar. Dit doordat er een enzym is toegevoegd aan de kunststof. Deze passen hebben dezelfde levensduur als de normale PVC-passen. Het productieproces past volledig in het kader van ‘duurzaam ondernemen en milieuvriendelijk omgaan met energie’.

De enviCARD is een milieuvriendelijk alternatief voor de PVC kaarten. Bij enviCARD bieden wij twee opties aan: enviCARD85 en enviCARD100. Bij beide opties bestaat de kern uit 80% kalk en 20% uit watergedragen coatings en PET. Het verschil tussen de twee is dat de overlay van de enviCARD85 in PVC is, bij de enviCARD100 is dit uit PETG en zodoende kunnen we een oplossing aanbieden die ecologsich als economisch verantwoord is.