Lokale leverancier.

De laatste jaren is in onze branche de concurrentie uit het Oosten aanzienlijk toegenomen. De markt wordt overspoeld met producten van twijfelachtige kwaliteit, die vaak gemaakt zijn in dubieuze werkomstandigheden. Het verbaast ons nog steeds dat er gepronkt wordt met nepproducten, terwijl dataveiligheid en gegevensbescherming tegenwoordig van cruciaal belang zijn.

Omdat we geloven in een sterke marktpositie door het aanbieden van kwaliteitsproducten, kiezen wij steeds voor erkende leveranciers op Europees grondgebied. Dit bevordert niet alleen onze economie, maar ook het milieu heeft er baat bij.

BIOPVC.

PVC is een veelgebruikt thermoplastisch polymeer. Moderne verbeteraars in het materiaal maken PVC zeer resistent tegen natuurlijke afbraak, zowel aerobisch als anaerobisch. Het plastic heeft daarom een negatieve impact op onze directe omgeving én op stortplaatsen.

Als alternatief op dit milieubelastend materiaal, hebben we kaarten ontwikkeld die bestaan uit biodegradeerbaar PVC. Aan deze kaarten zijn enzymen toegevoegd die, mits die in water of compost terechtkomen, het polymeer natuurlijk afbreken. Dit proces kan 9 maanden tot 5 jaar duren, maar je vindt er nadien niets van terug.

(r)PETG.

PET bestaat uit polyester die hittebestendig is, en duurzamer is dan PVC. Door dit sterke composiet is het onwaarschijnlijk dat jouw kaart plooit, kraakt, breekt of smelt als deze wordt blootgesteld aan hogere temperaturen. Om deze kaarten goed te kunnen lamineren is er glycol (G) toegevoegd. Dit zorgt voor een lagere smelttemperatuur en blijvende transparantie, wat interessant is bij het thermovormen.

Deze kaarten zijn volledig PVC-vrij en net zoals jouw PET waterfles, zijn ze 100% recycleerbaar. Overigens voelen de kaarten hetzelfde aan als PVC-kaarten en ze zien er ook hetzelfde uit.

In 2020 hebben we met onze partners een nog ecologischer product ontwikkeld dat bestaat uit 92% gerecycleerd PETG. Dit betreft PETG-afval uit de medische sector en biedt dezelfde duurzame eigenschappen als reguliere PETG.