exceet Card Group neemt SG Technologies over

exceet Card Group is een Europese leider in het aanbieden van kaartoplossingen (de zogenaamde smart-cards). Het bedrijf is een partner voor internationale klanten op het gebied van Bankzaken & Overheden (bv. debet en credit kaarten, identificatie documenten), Toegangscontrole & Transport (bv. contactloze tickets voor het lokaal openbaar vervoer) en Klantenkaarten & Cadeaukaarten (bv. kaarten voor innovatieve klantengetrouwheidsprogramma’s). Door de overname van het Belgische SG Technologies in juli 2021, is exceet Card Group in staat hun groeistrategie te implementeren en is het bedrijf nu ook aanwezig op de Benelux markt. exceet Card Group heeft productieafdelingen in Oostenrijk (Kematen in Tirol), Duitsland (Unterschleissheim bij Munchen), Zwitserland (Zurich), Tsjechië (Prachatice) en door de recente overname nu ook in België (Ieper).

Ulrich Reutner, CEO van exceet Card Group, is enthousiast over de overname: “exceet Card Group volgt een gerichte groeistrategie. Met SG Technologies, dat gefocust is op de Benelux markt, wordt de product- en klantenportefeuille op een ideale wijze uitgebreid. Met dank aan de succesvolle overname van het Belgische familiebedrijf kunnen we de vaardigheden van exceet Card Group verder uitbreiden, zelfs in een tijd die uitdagend is door de Covid-19 crisis.”
“Samen met exceet Card Group kan SG Technologies een betere internationale aanwezigheid ontwikkelen met een industrie-overschrijdend aanbod en zijn klanten aanvullende en innovatieve oplossingen aanbieden. Deel uitmaken van een grotere groep is heel waardevol, zeker op het gebied van toekomstige investeringen wat betreft de ontwikkeling van SG Technologies. Ik kijk uit naar het benutten van aanzienlijke synergieën en de overdracht van knowhow", verklaart Niels Syx, CEO van SG Technologies, die grote mogelijkheden ziet voor zijn bedrijf door de integratie tot de exceet Card Group.

“De uitbreiding van de geografische aanwezigheid is een belangrijke pilaar in de zorgvuldig bepaalde groeistrategie van exceet Card Group. De overname van SG Technolgies is reeds de tweede overname sinds Crédit Mutuel Equity een half jaar geleden als investeerder is toegetreden, en vormt een nieuwe stap in de uitvoering van de strategie”, meldt Tobias Lienhard, Investment Director bij Crédit Mutuel Equity en lid van de adviesraad van exceet Card Group.

Over exceet Card Group

exceet Card Group is een grote Europese leider in het aanbieden van kaartoplossingen. Het bedrijf dient hoofdzakelijk klanten in de DACH regio, maar ook in Groot-Brittannië, Italië en in Nederland. De focus ligt op de drie marktsegmenten Bankzaken & Overheden, Toegangscontrole & Transport en Klantenkaarten & Cadeaukaarten. Met vijf productieafdelingen in Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, België en Tsjechië biedt exceet Card Group hoge flexibiliteit aan met een productievolume van meer dan 300 miljoen kaarten per jaar. De groep beidt tewerkstelling aan meer dan 250 werknemers.

Belangrijke kenmerken:

  • hoogste kwaliteitsnormen met overeenkomstige ISO-certificaten (9001, 14001)
  • hooggekwalificeerde medewerkers die al vele jaren bij het bedrijf werken
  • modern machinepark
  • "Klimaatpartner" met een echte duurzaamheidsstrategie
  • constante productontwikkeling en innovaties voor zijn tevreden partners, zoals kaarten van gerecycled PET of credit/debetkaarten van hout of metaal
  • aanbieder van moderne, holistische concepten voor fysieke kaarten & digitalisering door de fysieke kaart te verbinden met softwareontwikkelingen zoals "mobile pocket" van het bedrijf "bluesource"
  • vestigingen in Oostenrijk en Duitsland zijn VISA / Mastercard gecertificeerd

Aanvullende informatie is te vinden op: www.exceet-card-group.com

Over SG Technologies

SG Technologies is een leider op het gebied van kaart- en ID oplossingen in de Benelux. SG Technologies levert al 15 jaar aan overheidsinstanties, detailhandelaren, de financiële sector en industrieën op het gebied van toegangscontrole, evenementen, catering en veiligheidsbeheer. SG Technologies biedt tewerkstelling aan ongeveer 20 werknemers en produceert in een vestiging in Ieper, België.
Aanvullende informatie is te vinden op: www.sgtechnologies.be

Over Crédit Mutuel Equity

Crédit Mutuel Equity bundelt de directe investeringsactiviteiten van de Franse bankgroep Crédit Mutuel Alli-ance Fédérale. Als langetermijninvesteerder biedt Crédit Mutuel Equity flexibele oplossingen aan met aandelenkapitaal en/of op aandelen gelijkend kapitaal aan kleine en middelgrote ondernemingen. De groep Crédit Mutuel heeft momenteel ongeveer drie miljard euro aan eigen vermogen geïnvesteerd in meer dan 350 ondernemingen. Deze vormen een sterk internationaal netwerk waarbinnen ondernemers knowhow kunnen uitwisselen en synergieën kunnen benutten. Sinds 2016 heeft Crédit Mutuel Equity haar activiteiten uitgebreid van Frankrijk naar o.a. Noord-Amerika, Zwitserland, Duitsland en meest recent Oostenrijk.
Aanvullende informatie is te vinden op: www.creditmutuel-equity.eu

Contact

Ulrich Reutner, CEO exceet Card Group: u.reutner@exceet-card.com
Niels Syx, CEO SG Technologies: niels.syx@sgtechnologies.be
Tobias Lienhard, Investment Director Crédit Mutuel Equity: tobiaslienhard@cm-equity.ch

alle nieuwsberichten